Cuketová proteinová polévka s fenyklem

Tato zdravá zimní polévka má nízký obsah tuků a vysoký obsah proteinů. Perkfektní na zahřátí po zimní procházce.

15 minut 2

Složení

  • 1 střední mrkev - nakrájená na kostičky
  • 1 stonek řapíkatého celeru - nakrájený na kostičky
  • 1 malá cibule - nakrájená najemno
  • 1 stroužek česneku - rozdrcený
  • 500 ml šálky zeleninového bujónu
  • ½ čajové lžičky čerstvě namleté kurkumy
  • 1 střední cuketa - nakrájená nahrubo
  • 1 hlíza fenyklu - nakrájená nahrubo
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Natural
  • 1 polívková lžíce petržele - nakrájená najemno
  • 1 čajová lžička kokosového oleje
  • mořská sůl a čertvě umletý pepř na dochucení
  • Naklíčená semínka nebo bezlepkový toast

Postup

  1. Nejprve v pánvi rozehřejte kokosový olej.
  2. Přidejte mrkev, celer, cibuli a špetku soli a poduste asi 5 minut, dokud cibule není měkká a průsvitná.
  3. Přidejte česnek, kurkumu, fenykl, cuketu a další špetku soli.
  4. Míchejte další 2 minuty, poté přidejte bujón a nechte vařit na mírnem ohni asi 5 minut.
  5. Odstavte z plotny.
  6. Do mixéru přidejte petržel, pepř, Clean Lean Protein a odstavenou směs.
  7. Rozmixujte do požadované konsistence.
  8. Podávejte s naklíčenými semínky nebo bezlepkovým toastem.
  9. Přejeme dobrou chuť!