Cuketová frittata s rajčátky sušenými na slunci

Báječný pokrm inspirovaný italskou kuchyní s Clean Lean Proteinem. Vhodný jako hlavní jídlo i lehká svačinka, která vám dodá energii. Dobrou chuť!

Složení

  • 3 cukety
  • 1 menší červená cibule
  • 6 vajec
  • 65 ml (¼ šálku) přírodního Clean Lean Proteinu
  • 65 ml (¼ šálku) přírodního jogurtu
  • 65 ml (¼ šálku) nastrouhaného parmezánu
  • 65 ml (¼ šálku) sýru feta
  • 1 lžíci (15ml) čerstvého tymiánu
  • 4 - 5 rajčat sušených
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200°C (180°C – horkovzdušná trouby).
  2. Cukety a cibuli nakrájejte na střední kousky a vložte na lehce vymazaný plech. Lehce posolte a popepřete, pokapejte troškou oleje a jemně promíchejte.
  3. Vložte do trouby na 30 minut; po 15 minutách promíchejte, aby se vše propeklo rovnoměrně.
  4. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
  5. Ve velké míse důkladně promíchejte vajíčka (lněné semínko, Clean Lean Protein a jogurt. Přidejte polovinu parmezánu, polovinu fety, rajčata nakrájená na menší kousky, špetku soli a pepř. Znovu promíchejte.
  6. Do lehce vymazaného plechu vyloženého pečícím papírem přidejte cukety a cibuli a zalijte připravenou směsí. Posypte zbývajícím parmezánem a fetou.
  7. Pečte 30 až 35 minut dozlatova. Nechte vychladnout 5 až 10 minut a podávejte.
  8. Dobrou chuť!