Přísady

  • 1 velké vejce
  • 200 ml mléka
  • 30 ml (2 lžíce) rostlinného oleje
  • 100 - 130 g (¼ šálku) listového špenátu
  • 120 g (½ šálku) cottage sýru
  • 50 - 60 g (¼ šálku) feta sýru
  • 2 lžíce nakrájených čerstvých bylinek dle výběru
  • 125 g (½ šálku) celozrnné mouky
  • 125 g (½ šálku) hladké mouky
  • 1 dávku přírodního Clean Lean Proteinu
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • sůl, bílý pepř

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 210°C (190°C pro horkovzdušné trouby).
  2. Listový špenát pečlivě omyjeme, okrájíme poškozené konce řapíku a větší části nakrájíme na menší kusy.
  3. Špenát připravíme na páře po dobu 5-7 minut. Poté ho odstavíme stranou a necháme vychladit.
  4. Vedle v míse smícháme sypké ingredience dohromady: celozrnnou a hladkou mouku, přírodní Clean Lean Protein a prášek do pečiva.
  5. Poté přidamé tekuté ingredience: mléko, vejce, olej, cottage sýr, feta sýr, spařený špenát a bylinky.
    – Rada: před přidáním feta sýr ručně nadrobíme na menší kousky. To samé platí při použití silken tofu.
    – V případě přípravy veganské verze těchto muffinů, feta sýr nepřidáme.
  6. Nakonec přidáme sůl, bílý pepř a muškátový oříšek.
    – Rada: feta sýr je slaný typ sýru, proto buďte opatrní s množstvím přidané soli.
  7. Vše pečlivě promícháme a zpracujeme do těsta. Těsto by mělo mít tužší konzistenci, ale nemělo by se lepit.
  8. Těsto rozlejeme do šesti vymazaných muffinových formiček a pečeme po dobu 15  – 20 minut do zlatova.
  9. Po vyndání z trouby je dobré muffiny nechat v klidu odstát po dobu 5 minut ve formičkách.
  10. Poté muffiny z formiček vyjmeme a necháme vychladnout.

Související recepty

Bez mléka

Bez lepku

Pro vegany

Tropické smoothie

Báječná kombinace Good Green Stuff a Clean Lean Proteinu. Osvěžující, výživné a plné vitamínů.

PROHLÉDNĚTE SI