Špaldovo – proteinové koláčky

Lehké koláčky k hrnečku čaje či kávy potěší snad každého. O to víc, když mohou být využity jako rychlá svačina s sebou do batohu, která vás dostatečně zasytí díky obsaženému Clean Lean Proteinu :).

45 minut 4

Postup

  1. Předehřejme troubu na 220°C (na 200°C horkovzdušnou).
  2. Mouku, protein a prášek do pečení prosejeme do mísy. Vetřeme změklé máslo a vše ručně zpracujeme dokud se těsto nebude připomínat klasickou drobenku.
  3. Následně přidáme kokosový cukr a rostlinné mléko. Těsto mícháme do té doby, než získá hladkou konzistenci, ale nemělo by se lepit.
  4. Vál posypeme moukou, těsto na něj vyklopíme a ručně ho propracujeme, aby koláčky po upečení nebyly tuhé.
  5. Těsto vyválíme, aby bylo přibližně 4 cm tlusté. Kulatou formičkou pak postupně od středu vykrájíme koláčky.
  6. Koláčky vyskládáme na plech s pečícím papírem a potřeme trochou mléka. Pečeme 12 - 15 minut dozlatova.
  7. Když koláčky vychladnou, podáváme je s oblíbenou marmeládou (a s rostlinnou "zakysanou smetanou" či klasickým mascarpone).