Přísady

  • 1x 400g konzerva organické cizrny
  • 1 větší cuketa, nakrájená na kousky
  • 4 stroužky česneku, neloupané
  • 2 lžíce (30ml) sezamového másla/sezamové pasty
  • 1 dávka Přírodního Clean Lean Proteinu
  • šťáva z ½ středního citrónu
  • 1 lžička (15ml) mletého římského kmínu
  • ½ lžičky (7.5ml) mletého koriandru
  • 3 lžíce (45ml) pramenité/minerální/alkalické vody
  • 1 lžíce (15ml) olivového oleje, plus trocha na smažení
  • mořská sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička (15ml) sezamových semínek na posypání

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Smíchejte nakrájenou cuketu s česnekem, olivovým olejem a mořskou solí.
  3. Pečte asi 30 minut nebo dokud se cuketa a česnek nezačnou zabarvovat.
  4. Vyndejte z trouby a nechte vystydnout.
  5. Upražte vybraná semínka a nechte vystydnout.
  6. Vychladlý česnek vymáčkněte ze šlupky, přidejte pečenou cuketu a smíchejte se zbytkem ingrediencí.
  7. V mixéru umixujte dojemna. Pokud se nám směs zdá příliš hustá, můžeme přidat trochu vody nebo citrónové šťávy.
  8. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  9. Posypte upraženými semínky.
  10. Dobrou chuť!

Pomazánka vydrží v ledničce ve vzduchotěsné nádobě 5 až 7 dní.

Související recepty