RAW nevařená rajčatová omáčka s cuketovými těstovinami

Zdravá a chutná varianta klasických špaget s rajskou omáčkou.

Složení

  • okolo 250 g cherry rajčátek
  • ¼ šálku bazalky
  • 5 oliv
  • ¼ šálku sušených rajčat
  • 1 porce Clean Lean Proteinu Natural
  • ½ stroužku česneku, nastrouhaného najemno
  • 2-3 střední cukety nebo celozrnných těstovin
  • špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Z cukety vytvořte delší proužky pomocí škrabky na brambory/ nebo uvařte celozrnné těstoviny. Prostředek cukety je trochu hořký, proto jej můžete při tvoření cuketových těstovin vynechat.
  2. Osolte, pokapejte olivovým olejem a jemně vmasírujte do cuketových těstovin. Nechte odpočinout.
  3. Všechny ostatní přísady umístěte do mixéru.
  4. Mixujte za nízkých otáček do požadované konsistence.
  5. Olivy a sušená rajčata poskytnou dostatek soli. Omáčku* ale ochutnejte a dochuťte podle potřeby.
  6. Podávejte porci cuketových těstovin s několika lžícemi rajčatové omáčky.
  7. Dobrou chuť!

 

*Omáčku lze skladovat v ledničce až 5 dní.

Tato výborná omáčka se hodí nejen k těstovinám, ale i jako dip nebo základ na pizzu.