Vánoční sušenky
Proteinová variace na vánoční cukroví…

Složení
- 625ml (2½ šálku) hladké mouky
- 125 ml (½ šálku) Clean Lean Proteinu - přírodního nebo vanilkového
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 250 ml (1 šálek) cukru
- 225g studeného másla
- 1 vejce
- ¾ čajové lžičky vanilkové esence
- ½ čajové lžičky mandlové esence
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Smíchejte mouku, Clean Lean Protein a prášek do pečiva.
- V jiné misce utřete máslo a cukr, postupně přidejte vejce a esence.
- Poté postupně přidávejte moučnou směs a promixujte.
- Těsto se bude rozpadat. Vezměte hrst a zpracujte; postupně přidávejte, dokud nebudete mít jednolité těsto.
- To rozválejte válečkem do požadované tloušťky a vykrájejte své oblíbení tvary cukroví.
- Vykrájené těsto přeneste na plech (buď vymazaný nebo s pečícím papírem).
- Umístěte na 10 minut do mrazáku. Tohle je náš malý trik na udržení tvaru cukroví 😉
- Pečte 10 až 12 minut. Průběžně kontrolujte, ať zabráníte případnému připálení.
- Nechte na plechu pár minut odpočinout a přemístěte na chladící mřížku.
- Úplně vychladlé cukroví ozdobte podle chuti a vkusu.
- Přejeme dobrou chuť a krásné Vánoce!