Vánoční sušenky

Proteinová variace na vánoční cukroví…

    Složení

    • 625ml (2½ šálku) hladké mouky
    • 125 ml (½ šálku) Clean Lean Proteinu - přírodního nebo vanilkového
    • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
    • 250 ml (1 šálek) cukru
    • 225g studeného másla
    • 1 vejce
    • ¾ čajové lžičky vanilkové esence
    • ½ čajové lžičky mandlové esence

    Postup

    1. Předehřejte troubu na 180°C.
    2. Smíchejte mouku, Clean Lean Protein a prášek do pečiva.
    3. V jiné misce utřete máslo a cukr, postupně přidejte vejce a esence.
    4. Poté postupně přidávejte moučnou směs a promixujte.
    5. Těsto se bude rozpadat. Vezměte hrst a zpracujte; postupně přidávejte, dokud nebudete mít jednolité těsto.
    6. To rozválejte válečkem do požadované tloušťky a vykrájejte své oblíbení tvary cukroví.
    7. Vykrájené těsto přeneste na plech (buď vymazaný nebo s pečícím papírem).
    8. Umístěte na 10 minut do mrazáku. Tohle je náš malý trik na udržení tvaru cukroví 😉
    9. Pečte 10 až 12 minut. Průběžně kontrolujte, ať zabráníte případnému připálení.
    10. Nechte na plechu pár minut odpočinout a přemístěte na chladící mřížku.
    11. Úplně vychladlé cukroví ozdobte podle chuti a vkusu.
    12. Přejeme dobrou chuť a krásné Vánoce!