Proteinové tortilly z topiakové mouky

Jídla typu “udělej si sám” jsou skvělé, když se vám nechce moc vyvařovat a nebo chcete připravit něco neobvyklého pro vaší rodinu a přátelé – Tortilly které si může každý naplnit jednoduše podle své chuti.
Níže v postupu můžete najít věci, které si my osobně rádi přidáváme do tortill, mezi které patří i naše Guacamole trochu jinak. Fantazii se však meze nekladou 🙂

Tapioková a kokosová mouka je bezlepková, a tak si tyto tortilly mohou dopřát i jedinci s intolerancí na lepek.

 

45 minut 4

Složení

  • 90 g tapiokové mouky
  • 45 g kokosové mouky
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Přírodní
  • 2 vejce
  • 240 ml mandlového mléka
  • 1 lžíce avokádového oleje
  • půl lžičky soli
  • Vaše oblíbené náplně

Postup

  1. Do mísy přidáme všechny ingredience v pořadí, v jakém jsou uvedeny výše a vše důkladně promícháme metlou do hladkého a hustého těsta.
  2. Na rozehřátou pánev o velikosti cca. 20 cm rovnoměrně rozlijeme těsto. Množství těsta je stejné, jako když připravujeme klasické palačinky.
  3. Po 2-3 minutách se utvoří malé bublinky. Tortillu otočíme a necháme smažit dalších 4-5 minut.
  4. Hotové tortilly sundané z pánve přemístíme na větší talíř s utěrkou, do které je opatrně přikryjeme a navrch položíme obrácený talíř stejné velikosti. Tortilly tak zůstanou teplé a vláčné do té doby, než připravíte ostatní a budete je podávat.
  5. Do tortill pak přidáme oblíbené náplně.
    Naše oblíbené jsou například naše Guacamole trochu jinak, marinovaný pečený jackfruit či tofu, nakrájená čerstvá zelenina (rajčata, avokádo, červená cibule, paprika, listy salátu, jarní cibulka, aj.), chilli, koriandr a pokapat limetkovou šťávou.