Muffiny s funkční příchutí čaje Matcha a vanilky
Máte doma náš protein s funční příchutí čaje Match a vanilky a přemýšlíte, co dalšího než smoothie s ním připravit? Vyzkoušejte tento recept na neodolatelně vláčné muffiny zdobené kokosovým krémem!
Skvělá veganská svačinka.
Za recept a foto děkujeme Nicky Skinner @nicky.skinner

Složení
- 1 lžíce pohankové mouky
- 1 lžíce tapiokové mouky
- 1 lžíce lněné mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 60 - 65 ml (¼ šálku) mandlového mléka
- 2 banány
- 125 ml másla z kešu oříšků
- 1 lžíce javorového syrupu
- 2 lžičky zeleného čaje Matcha v prášku
- 2 dávky Clean Lean Proteinu funkční příchutě Matcha a vanilka
- POLEVA
- 400 ml kokosové smetany
- 1 lžička javorového syrupu
- 1 lžička tapiokové mouky
Postup
- Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme formičky na muffiny, které vymažeme kokosovým olejem nebo použijeme formičky.
- V menší misce smícháme lněnou mouku s vodou a necháme odpočívat.
- Vedle v míse rozmačkáme banány a smícháme společně s kešu máslem, javorový sirupem a mandlovým mlékem (nebo lze udělat v mixéru).
- Přidáme lněnou mouku (2.), Clean Lean Protein, pohankovou a tapiokovou mouku, sodu a Matcha čaj.
- Těsto pečlivě promícháme a dáme do formiček.
- Pečeme po dobu 18-20 minut nebo dozlatova. Muffin můžeme zkusit lehounce zmáčknout a pokud je hotový, znovu nabude tvar.
- Po dopečení necháme cca 10 minut odstát v klidu a vychladnout.
POLEVA:
- Kokosovou smetanu rozdělíme na její tuhou a tekutou složku. Tekutou část si dáme stranou a můžeme použít jako přísadu do jednoho z našich lahodných smoothies.
- Vedle v míse si smícháme tuhou složku kokosové smetany, javorový syrup a tapiokovou mouku a šleháme dokud nedosáhneme podobné konsistence jako při šlehání normální smetany (cca 3-5 minuty). Pro snažší ušlehání lze využít elektrický šlehač.
- Vychladlé mufiny ozdobíme polevou a jemně posypeme čajem Matcha na ozdobu.
Skladujte v chladu. Muffiny vydrží čerstvé až dva dny.


