Přísady

  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce tapiokové mouky
  • 1 lžíce lněné mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 60 - 65 ml (¼ šálku) mandlového mléka
  • 2 banány
  • 125 ml másla z kešu oříšků
  • 1 lžíce javorového syrupu
  • 2 lžičky zeleného čaje Matcha v prášku
  • 2 dávky Clean Lean Proteinu funkční příchutě Matcha a vanilka
  • POLEVA
  • 400 ml kokosové smetany
  • 1 lžička javorového syrupu
  • 1 lžička tapiokové mouky

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme formičky na muffiny, které vymažeme kokosovým olejem nebo použijeme formičky.
  2. V menší misce smícháme lněnou mouku s vodou a necháme odpočívat.
  3. Vedle v míse rozmačkáme banány a smícháme společně s kešu máslem, javorový sirupem a mandlovým mlékem (nebo lze udělat v mixéru).
  4. Přidáme lněnou mouku (2.), Clean Lean Protein, pohankovou a tapiokovou mouku, sodu a Matcha čaj.
  5. Těsto pečlivě promícháme a dáme do formiček.
  6. Pečeme po dobu 18-20 minut nebo dozlatova. Muffin můžeme zkusit lehounce zmáčknout a pokud je hotový, znovu nabude tvar.
  7. Po dopečení necháme cca 10 minut odstát v klidu a vychladnout.

POLEVA:

  1. Kokosovou smetanu rozdělíme na její tuhou a tekutou složku. Tekutou část si dáme stranou a můžeme použít jako přísadu do jednoho z našich lahodných smoothies.
  2. Vedle v míse si smícháme tuhou složku kokosové smetany, javorový syrup a tapiokovou mouku a šleháme dokud nedosáhneme podobné konsistence jako při šlehání normální smetany (cca 3-5 minuty). Pro snažší ušlehání lze využít elektrický šlehač.
  3. Vychladlé mufiny ozdobíme polevou a jemně posypeme čajem Matcha na ozdobu.

Skladujte v chladu. Muffiny vydrží čerstvé až dva dny.

Související recepty