Zelená proteinová zálivka
Tato zelená zálivka s Natural Clean Lean Proteinem se hodí výborně k jakýmkoliv těstovinám, včetně raw cuketvých špaget (viz. níže), a nebo k zelenině na grillu v letních dnech.
Jak vyrobit raw cuketové špagety:
- Použijte spiralizér
- Škrabkou na zeleninu okrájíte cuketu na plátky, ty pak podle libosti nakrájejte na tenké proužky připomínající špagety
- Cuketu nakrájejte na dlouhé, tenké proužky/hranolky
Upozornění: Zálivku lze ohřát, ale jen v případě, že při její přípravě použijete olivový olej, ne lněný!

Složení
- 1 větší cuketa
- 500 g rukoly
- 50 g čerstvé bazalky
- 50 g piniových oříšků
- 1 dávka Clean Lean Proteinu - Natural
- 1-2 stroužky česneku
- 120 g cherry rajčátek
- 1 svazek zeleného chřestu
- 500 g celozrnných čerstvých linguine těstovin
- extra panenský olivový olej lisovaný za studena
- nebo olej ze lněného semínka
- mořská sůl, bílý pepř
Postup
- Chřest si očistíme a dále ho připravíme na páře cca. 5-7 minut. Při přípravě na páře je chřest potřeba hlídat, aby se úplně nerozvařil.
- Když je chřest hotový, přemístíme ho rychle do mísy s ledovou vodou a chřest si tak zachová svou úžasně zelenou barvu.
Zálivka:
- Cuketu a polovinu rukoly nakrájíme nahrubo a umístíme do mixéru.
- Přidáme bazalku, piniové oříšky, Clean Lean Protein, česnek a cca. 5 polévkových lžic oleje.
- Vše rozmixujte do hladka. Pokud je potřeba zálivku více „zředit“ a chceme dosáhnout více krémovější konzistence, přidáme olej.
- Dochutíme mořskou solí a bílým pepřem.
- Čerstvé těstoviny uvaříme podle instrukcí v lehce osolené vodě. Slejem a pokapeme olivovým olejem.
- Zálivku promícháme s těstovinami a ozdobíme pokrájenými cherry rajčátky, chřestem a pár lístky bazalky.