Zelená proteinová zálivka

Tato zelená zálivka s Natural Clean Lean Proteinem se hodí výborně k jakýmkoliv těstovinám, včetně raw cuketvých špaget (viz. níže), a nebo k zelenině na grillu v letních dnech.

Jak vyrobit raw cuketové špagety:

  • Použijte spiralizér
  • Škrabkou na zeleninu okrájíte cuketu na plátky, ty pak podle libosti nakrájejte na tenké proužky připomínající špagety
  • Cuketu nakrájejte na dlouhé, tenké proužky/hranolky

Upozornění: Zálivku lze ohřát, ale jen v případě, že při její přípravě použijete olivový olej, ne lněný!

35 minut 4

Postup

 
  1. Chřest si očistíme a dále ho připravíme na páře cca. 5-7 minut. Při přípravě na páře je chřest potřeba hlídat, aby se úplně nerozvařil.
  2. Když je chřest hotový, přemístíme ho rychle do mísy s ledovou vodou a chřest si tak zachová svou úžasně zelenou barvu.
Zálivka:
  1. Cuketu a polovinu rukoly nakrájíme nahrubo a umístíme do mixéru.
  2. Přidáme bazalku, piniové oříšky, Clean Lean Protein, česnek a cca. 5 polévkových lžic oleje.
  3. Vše rozmixujte do hladka. Pokud je potřeba zálivku více "zředit" a chceme dosáhnout více krémovější konzistence, přidáme olej.
  4. Dochutíme mořskou solí a bílým pepřem.
  5. Čerstvé těstoviny uvaříme podle instrukcí v lehce osolené vodě. Slejem a pokapeme olivovým olejem.
  6. Zálivku promícháme s těstovinami a ozdobíme pokrájenými cherry rajčátky, chřestem a pár lístky bazalky.