Zelená proteinová zálivka

Tato zelená zálivka s Natural Clean Lean Proteinem se hodí výborně k jakýmkoliv těstovinám, včetně raw cuketvých špaget (viz. níže), a nebo k zelenině na grillu v letních dnech.

Jak vyrobit raw cuketové špagety:

  • Použijte spiralizér
  • Škrabkou na zeleninu okrájíte cuketu na plátky, ty pak podle libosti nakrájejte na tenké proužky připomínající špagety
  • Cuketu nakrájejte na dlouhé, tenké proužky/hranolky

Upozornění: Zálivku lze ohřát, ale jen v případě, že při její přípravě použijete olivový olej, ne lněný!

35 minut 4

Složení

  • 1 větší cuketa
  • 500 g rukoly
  • 50 g čerstvé bazalky
  • 50 g piniových oříšků
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Natural
  • 1-2 stroužky česneku
  • 120 g cherry rajčátek
  • 1 svazek zeleného chřestu
  • 500 g celozrnných čerstvých linguine těstovin
  • extra panenský olivový olej lisovaný za studena
  • nebo olej ze lněného semínka
  • mořská sůl, bílý pepř

Postup

 

  1. Chřest si očistíme a dále ho připravíme na páře cca. 5-7 minut. Při přípravě na páře je chřest potřeba hlídat, aby se úplně nerozvařil.
  2. Když je chřest hotový, přemístíme ho rychle do mísy s ledovou vodou a chřest si tak zachová svou úžasně zelenou barvu.

Zálivka:

  1. Cuketu a polovinu rukoly nakrájíme nahrubo a umístíme do mixéru.
  2. Přidáme bazalku, piniové oříšky, Clean Lean Protein, česnek a cca. 5 polévkových lžic oleje.
  3. Vše rozmixujte do hladka. Pokud je potřeba zálivku více „zředit“ a chceme dosáhnout více krémovější konzistence, přidáme olej.
  4. Dochutíme mořskou solí a bílým pepřem.
  5. Čerstvé těstoviny uvaříme podle instrukcí v lehce osolené vodě. Slejem a pokapeme olivovým olejem.
  6. Zálivku promícháme s těstovinami a ozdobíme pokrájenými cherry rajčátky, chřestem a pár lístky bazalky.