Perníková granola
Naše perníková, dozlatova pečená granola je velice snadná na přípravu a rozhodně se ji hodí mít doma po ruce. Je to ideální rychlá snídaně s rostlinným jogurtem a čerstvým ovocem či jen zalitá rostlinným mlékem. Navíc, náš recept obsahuje i Clean Lean Protein, takže ani jedinci, co holdují velkým snídaním se nemusí bát, že by odcházeli od stolu nenajedení 😉
Věříme, že po jednom až dvou vyzkoušeních našeho receptu budete mít přípravu už v oku a granolu si tedy budete moci připravovat častěji. Samozřejmě fantazii se meze nekladou, takže neváhejte svou granolu obohatit i o jiný druh ořechů a semínek, které máte rádi 🙂
Granolu doporučujeme skladovat v dobře těsnící a uzavíratelné sklenici či dóze, aby vydržela křupavá co nejdéle.

Složení
- 500 g pohankových vloček
- ½ dávky Clean Lean Proteinu - přírodní nebo vanilka
- 120 g nasekaných mandlí
- 50 g nasekaných lískových oříšků
- 65 g sušeného ovoce
- 3 lžíce slunečnicových semínek
- 1,5 lžíce sezamových semínek
- 2 lžíce sušené plátky kokosu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky vanilky v prášku nebo vanilkového extraktu
- ¼ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého badyánu
- špetka soli
- 1 lžíce melasy
- 1 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce jablečné šťávy
Postup
- Předehřejme troubu na 150°C.
- Ve větší míse smícháme všechny sypké přísady kromě sušeného ovoce a sušených plátků kokosu, aby se při pečení nespálily.
- Vedle v míse si smícháme arašídové máslo společně s jablečnou šťávou, melasou a kokosovým olejem.
- Obě směsy promícháme tak aby tvořila menší slepené kousky.
- Granolu rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct na 10 minut z jedné strany. Směs promícháme a dáme péct na dalších 10 minut. Dávejme však pozor, granola se může snadno připálit.
Celková doba pečení se může lišit typem vaší trouby, ale obecně granolu pečeme do křupava. - Granolu po upečení necháme vychladnout a přidáme sušené ovoce a plátky kokosu.