Perníková granola

Naše perníková, dozlatova pečená granola je velice snadná na přípravu a rozhodně se ji hodí mít doma po ruce. Je to ideální rychlá snídaně s rostlinným jogurtem a čerstvým ovocem či jen zalitá rostlinným mlékem. Navíc, náš recept obsahuje i Clean Lean Protein, takže ani jedinci, co holdují velkým snídaním se nemusí bát, že by odcházeli od stolu nenajedení  😉

Věříme, že po jednom až dvou vyzkoušeních našeho receptu budete mít přípravu už v oku a granolu si tedy budete moci připravovat častěji. Samozřejmě fantazii se meze nekladou, takže neváhejte svou granolu obohatit i o jiný druh ořechů a semínek, které máte rádi 🙂

Granolu doporučujeme skladovat v dobře těsnící a uzavíratelné sklenici či dóze, aby vydržela křupavá co nejdéle.

 

35 minut

Složení

  • 500 g pohankových vloček
  • ½ dávky Clean Lean Proteinu - přírodní nebo vanilka
  • 120 g nasekaných mandlí
  • 50 g nasekaných lískových oříšků
  • 65 g sušeného ovoce
  • 3 lžíce slunečnicových semínek
  • 1,5 lžíce sezamových semínek
  • 2 lžíce sušené plátky kokosu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • ½ lžičky vanilky v prášku nebo vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého badyánu
  • špetka soli
  • 1 lžíce melasy
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce jablečné šťávy

Postup

  1. Předehřejme troubu na 150°C.
  2. Ve větší míse smícháme všechny sypké přísady kromě sušeného ovoce a sušených plátků kokosu, aby se při pečení nespálily.
  3. Vedle v míse si smícháme arašídové máslo společně s jablečnou šťávou, melasou a kokosovým olejem.
  4. Obě směsy promícháme tak aby tvořila menší slepené kousky.
  5. Granolu rozprostřeme na plech s pečícím papírem a dáme péct na 10 minut z jedné strany. Směs promícháme a dáme péct na dalších 10 minut. Dávejme však pozor, granola se může snadno připálit.
    Celková doba pečení se může lišit typem vaší trouby, ale obecně granolu pečeme do křupava.
  6. Granolu po upečení necháme vychladnout a přidáme sušené ovoce a plátky kokosu.