Přísady

  • 1½ šálku (375 ml) mletých madlí
  • ½ šálku (125 ml) Clean Lean Proteinu - Hebké Cappuccino
  • 200g másla
  • 180g tmavé čokolády nasekané na kousky
  • 2 lžíce (30ml) kakaa
  • 4 vejce, oddělené žloutky a bílky
  • 1 šálek (250 ml) cukru krupice
  • 1 lžička (5 ml) instantní kávy
  • ¼ šálku (75 - 80 ml) vařicí vody
  • oblíbené drobné ovoce, kakao a šlehačka na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou na 160°C).
  2. Nejprve vymažte dortovou formu – 6 cm hlubokou, 22 cm v průměru (popř. použijte pečící papír).
  3. V teplu odolné misce smíchejte vařící vodu a instantní kávu.
  4. Za stálého míchání pomalu rozpusťte máslo, čokoládu, kakao, nejlépe ve vodní lázni, 2 až 3 minuty. Přidejte kávový mix.
  5. Přemístěte do mísy a nechte vychladnout.
  6. Utřete žloutky a cukr, do tuha (asi 5minut za použití elektrického mixéru).
  7. V čisté míse vyšlehejte bílky do tuhého sněhu.
  8. Smíchejte čokoládovou směs, mandle a protein se žloutky a cukrem.
  9. Postupně vmíchejte sníh, nejlépe velkou lžící či vařečkou.
  10. Nalijte do připravené formy a pečte 40-45 minut; otestujte špejlí (přichycené kousky madlí jsou v pořádku).
  11. Nechte vychladnout ve formě.
  12. Posypte kakaem a ozdobte svým oblíbeným ovocem a šlehačkou.
  13. Dobrou chuť!

Tip na domácí, přírodní malinovou omáčku:

Promačkejte čerstvé nebo rozmražené maliny přes síto. Tak se zbavíte semínek a zbyde Vám jemná a lesklá omáčka, která se perfektně doplňuje s právě upečeným čokoládovo-kávovým dortem.

Související recepty

Bez mléka

Bez lepku

Bez cukru

Čočkové karbanátky

Rychlý a snadný recept na čočkové karbanátky s Clean Lean Proteinem, které skvěle zasytí a jsou ideální jako jídlo s sebou do krabičky.

PROHLÉDNĚTE SI