Přísady

  • 250 g datlí bez pecek
  • 2-3 lžíce medu
  • 60 - 65 ml (¼ šálku) oříškového másla
  • 250 g směsi oříšků, semínek a sušeného ovoce
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Přírodní příchuť

Postup

  1. Datle si přes noc naložíme do vody, aby změkly.
  2. Druhý den datle rozmixujeme a v míse smícháme s Clean Lean Proteinem, oříšky, semínky, vločkami, sušeným ovocem a solí.
  3. Na vodní lázni rozpustíme oříškové máslo s kokosový olej a medem.
  4. Rozpuštěnou směs přidáme do mísy se suchými přísadami a smícháme. Směs je nejlepší prohníst rukama.
  5. Dobře promíchanou směs rozprostřeme na větší podložku pokrytou pečícím papírem a rovnoměrně ji rozprosřeme.
  6. Prkénko zakryjeme potravinářskou fólií a dáme stuhnout do lednice (či mrazáku na 30-60 minut).
  7. Když je směs tuhá, nakrájíme ji na tyčinky požadované velikosti.
  8. Tyčinky vydrží čerstvé ve vzduchotěsné nádobě až 7 dní v ledničce a až 3 měsíce uschované v mrazáku.

 

Skvělý tip: Pokud máte rádi pražené müsli, opražte vločky, oříšky a semínka (ale ne sušené ovoce) v troubě předehřáté na 160°C přibližně na 10 minut.

Související recepty