Nepečené müsli tyčinky

Zkoušeli jste si někdy vyrobit vlastní domácí müsli tyčinky? Přinášíme vám recept na zdravé proteinové müsli tyčinky plné vlákniny, které jsou velice snadné na přípravu.

Tyčinky jsou ideální jako svačina na cesty.

Složení

  • 250 g datlí bez pecek
  • 2-3 lžíce medu
  • 60 - 65 ml (¼ šálku) oříškového másla
  • 250 g směsi oříšků, semínek a sušeného ovoce
  • 40 g ovesných vloček
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka soli
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Přírodní příchuť

Postup

  1. Datle si přes noc naložíme do vody, aby změkly.
  2. Druhý den datle rozmixujeme a v míse smícháme s Clean Lean Proteinem, oříšky, semínky, vločkami, sušeným ovocem a solí.
  3. Na vodní lázni rozpustíme oříškové máslo s kokosový olej a medem.
  4. Rozpuštěnou směs přidáme do mísy se suchými přísadami a smícháme. Směs je nejlepší prohníst rukama.
  5. Dobře promíchanou směs rozprostřeme na větší podložku pokrytou pečícím papírem a rovnoměrně ji rozprosřeme.
  6. Prkénko zakryjeme potravinářskou fólií a dáme stuhnout do lednice (či mrazáku na 30-60 minut).
  7. Když je směs tuhá, nakrájíme ji na tyčinky požadované velikosti.
  8. Tyčinky vydrží čerstvé ve vzduchotěsné nádobě až 7 dní v ledničce a až 3 měsíce uschované v mrazáku.

 

Skvělý tip: Pokud máte rádi pražené müsli, opražte vločky, oříšky a semínka (ale ne sušené ovoce) v troubě předehřáté na 160°C přibližně na 10 minut.