Přísady

  • 250 ml (1 šálek) datlí
  • 60 - 65 ml (¼ šálku) medu
  • 60 - 65 ml (¼ šálku) jemného oříškového másla
  • 250 ml (1 šálek) míchaných oříšků, semínek a sušeného ovoce
  • 40 g (¼ šálku) ovesných vloček
  • 1 lžíce (15 ml) rozpustěného kokosového oleje
  • špetka soli
  • 1 dávka Clean Lean Proteinu - Přírodní příchuť

Postup

  1. Rozmixujte datle do konsistence těsta (snadno lze vytvarovat kuličky).
  2. Ve větší míse smíchejte s vločkami, Clean Lean Proteinem, oříšky, semínky, sušeným ovocem a solí.
  3. Na mírném ohni rozpusťte med, oříškové máslo a kokosový olej; nepřipalte.
  4. Rozpuštěnou směs přidejte do mísy se suchými přísadami.
  5. Smíchejte a (nejlépe rukama) zapracujte datle rovnoměrně do těsta.
  6. Přesuňte na plech pokrytý pečícím papírem a vytvořte rovnoměrnou vrstvu.
  7. Zakryjte a nechte ztuhnout v ledničce nebo mrazničce (30-60 minut).
  8. Poté nakrájejte na stejně velké kousky požadovaného tvaru.
  9. Tyčinky vydrží čerstvé ve vzduchotěsné nádobě až 7 dní v ledničce, a až 3 měsíce v mrazničce.
  10. Dobrou chuť!

 

Skvělý tip: Pokud máte rádi pražené muesli, opražte vločky, oříšky a semínka (ale ne sušené ovoce) v troubě předehřáté na 160°C po cca 10 minut. Otočte, až začnou jemně zlátnout (cca za 5 minut).

Související recepty