Přísady

  • 250 g naklíčené čočky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 velká červená cibule
  • olivový olej
  • 1 lžička lžičky oregana
  • 1/2 lžičky římského kmínu
  • 1/2 lžičky garam masaly
  • 1/3 lžičky kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 dávka přírodního Clean Lean Proteinu

Postup

  1. Čočku naložíme přes noc do větší mísy s vodou, aby čočka změkla (min. 4 h).
  2. Druhý den vodu slejeme a čočku propláchneme.
  3. Následně ji vsypeme do mixéru.
  4. Přidáme najemno nakrájený česnek, cibuli a cca. 2 lžíce olivového oleje.
  5. Dochutíme kmínem, gram masalou, oreganem, kurkumou, pepř a dosolíme dle potřeby.
  6. Vše pořádně rozmixujeme.
  7. Následně si směs přemístíme do mísy, kde vše smícháme s Clean Lean Proteinem a vytvarujeme středně velké karbanátky.
  8. Karbanátky osmažíme na trošce oleje a před podáváním necháme řádně okapat. Nebo pečeme dozlatova v troubě při 180°C.

Související recepty