Australské proteinové sušenky
Klasické australské sušenky (Anzac biscuits) trochu jinak. A to s Clean Lean Proteinem! Recept je velice lehký a skvěle se doplní s jakýmkoli smoothie z naší nabídky receptů či jednoduše s šálkem horkého čaje.
V receptu narazíte na použití „cukrového sirupu“. Cukrový sirup je jednou z přísad v originálním receptu těchto australských sušenek. Obecně se využívá na příklad na pečení u pokrmů, kde chceme zamezit vzniku hrudek v těstě.
Sušenky se dají připravit také v bezlepkové a veganské verzi.

Složení
- 160 g (1 šálek) ovesných vloček
- 60 g (½ šálku) hladké mouky
- 125 g (½ šálku) Clean Lean Proteinu - Přírodní přichuť
- 250 g (1 šálek) strouhaného kokosu
- 200 g (1 šálek) kokosového cukru
- 125 g másla
- 2 lžíce cukrového sirupu z kokosového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 90 ml vody
Postup
- Předehřejeme troubu na 170°C.
- Ve vodní lázni za občasného míchání rozpustíme máslo s cukrovým sirupem*.
- Vedle v míse smícháme ovesné vločky, mouku, Clean Lean Protein, strouhaný kokos a kokosový cukr.
- Rozpuštěné máslo se sirupem přidáme do mísy a smícháme dohromady se sypkými surovinami.
- Vodu přivedeme k varu, přidáme jedlou sodu a to celé přidáme do směsi.
- Těsto pečlivě promícháme, aby ve výsledku byl tužší a lepkavé.
- Na plech s pečícím papírem vytvarujeme sušenky požadované velikosti (množství vrchovaté čajové lžičky je ideální).
- Pečeme dozlatova po dobu 10-15 minut.
- Sušenky po dopečení necháme chvíli odstát na plechu už mimo troubu (cca. 10 min.) a posléze je sundáme a necháme vychladnout.
*Cukrový sirup z kokosového cukru si připravíme následovně:
- Smícháme dva šálky kokosového cukru s jedním šálkem vody v hrnci (dodržujeme poměr 2:1).
- Přivedeme k varu a za stálého dohledu mícháme po dobu 3-5 minut.
- Kokosový cukr by se měl plně rozpustit a vytvořit sirupovou konzistenci.
- Sirup lze použít na pečení, přípravu ovocných syrupů nebo k doslazení domácích limonád.