Přísady

  • 160 g (1 šálek) ovesných vloček
  • 60 g (½ šálku) hladké mouky
  • 125 g (½ šálku) Clean Lean Proteinu - Přírodní přichuť
  • 250 g (1 šálek) strouhaného kokosu
  • 200 g (1 šálek) kokosového cukru
  • 125 g másla
  • 2 lžíce cukrového sirupu z kokosového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 90 ml vody

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Ve vodní lázni za občasného míchání rozpustíme máslo s cukrovým sirupem*.
  3. Vedle v míse smícháme ovesné vločky, mouku, Clean Lean Protein, strouhaný kokos a kokosový cukr.
  4. Rozpuštěné máslo se sirupem přidáme do mísy a smícháme dohromady se sypkými surovinami.
  5. Vodu přivedeme k varu, přidáme jedlou sodu a to celé přidáme do směsi.
  6. Těsto pečlivě promícháme, aby ve výsledku byl tužší a lepkavé.
  7. Na plech s pečícím papírem vytvarujeme sušenky požadované velikosti (množství vrchovaté čajové lžičky je ideální).
  8. Pečeme dozlatova po dobu 10-15 minut.
  9. Sušenky po dopečení necháme chvíli odstát na plechu už mimo troubu (cca. 10 min.) a posléze je sundáme a necháme vychladnout.

 

*Cukrový sirup z kokosového cukru si připravíme následovně:

  1. Smícháme dva šálky kokosového cukru s jedním šálkem vody v hrnci (dodržujeme poměr 2:1).
  2. Přivedeme k varu a za stálého dohledu mícháme po dobu 3-5 minut.
  3. Kokosový cukr by se měl plně rozpustit a vytvořit sirupovou konzistenci.
  4. Sirup lze použít na pečení, přípravu ovocných syrupů nebo k doslazení domácích limonád.

Související recepty

Bez mléka

Bez lepku

Perfektně měkké Taco Shells

Pozvedněte "úterky s Taco" na novou úroveň s těmito báječnými bezlepkovými Taco shells plnými proteinu! Náš recept Vás zavede do prostředí jemných tortil, které jsou ale dost silné na to, aby udržely pohromadě všechny Vaše oblíbené Taco náplně.

PROHLÉDNĚTE SI