Australské proteinové sušenky

Klasické australské sušenky (Anzac biscuits) trochu jinak. A to s Clean Lean Proteinem! Recept je velice lehký a skvěle se doplní s jakýmkoli smoothie z naší nabídky receptů či jednoduše s šálkem horkého čaje.

V receptu narazíte na použití “cukrového sirupu”. Cukrový sirup je jednou z přísad v originálním receptu těchto australských sušenek. Obecně se využívá na příklad na pečení u pokrmů, kde chceme zamezit vzniku hrudek v těstě.

Sušenky se dají připravit také v bezlepkové a veganské verzi.

 

55 minut 4

Složení

  • 160 g (1 šálek) ovesných vloček
  • 60 g (½ šálku) hladké mouky
  • 125 g (½ šálku) Clean Lean Proteinu - Přírodní přichuť
  • 250 g (1 šálek) strouhaného kokosu
  • 200 g (1 šálek) kokosového cukru
  • 125 g másla
  • 2 lžíce cukrového sirupu z kokosového cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 90 ml vody

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 170°C.
  2. Ve vodní lázni za občasného míchání rozpustíme máslo s cukrovým sirupem*.
  3. Vedle v míse smícháme ovesné vločky, mouku, Clean Lean Protein, strouhaný kokos a kokosový cukr.
  4. Rozpuštěné máslo se sirupem přidáme do mísy a smícháme dohromady se sypkými surovinami.
  5. Vodu přivedeme k varu, přidáme jedlou sodu a to celé přidáme do směsi.
  6. Těsto pečlivě promícháme, aby ve výsledku byl tužší a lepkavé.
  7. Na plech s pečícím papírem vytvarujeme sušenky požadované velikosti (množství vrchovaté čajové lžičky je ideální).
  8. Pečeme dozlatova po dobu 10-15 minut.
  9. Sušenky po dopečení necháme chvíli odstát na plechu už mimo troubu (cca. 10 min.) a posléze je sundáme a necháme vychladnout.

 

*Cukrový sirup z kokosového cukru si připravíme následovně:

  1. Smícháme dva šálky kokosového cukru s jedním šálkem vody v hrnci (dodržujeme poměr 2:1).
  2. Přivedeme k varu a za stálého dohledu mícháme po dobu 3-5 minut.
  3. Kokosový cukr by se měl plně rozpustit a vytvořit sirupovou konzistenci.
  4. Sirup lze použít na pečení, přípravu ovocných syrupů nebo k doslazení domácích limonád.